Actualizarea automată

18/05/2018

Configurarea computerului pentru actualizarea automată a sistemului de operare va garanta că nu veţi  pierde actualizări importante de securitate, care va reduce riscul de a compromite computerul

Sisteme de operare, cum ar fi Microsoft Windows XP, Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows 7, Mac OS X şi Linux se caracterizează cu actualizări automate incluse. Aceste actualizări ale software-ului, de asemenea, cunoscute sub denumire de patch-uri sau fixuri remediază erorile de securitate în sistemul de operare, care în caz dacă sunt exploatate, ar putea permite unui atacator să fure informaţii sensibile de pe computer sau şterge sau modifica fişiere. Urmarea paşilor simpli de mai jos va fi primul pas în securizarea computerului dumneavoastră de la atacuri software maliţioase.

Sfaturi cheie

 • Activaţi actualizările automate, astfel software-ul al sistemului de operare va primi cele mai recente remedieri. Infractorii sunt în permanentă căutare a modalităţilor de a exploata punctele slabe în securitatea calculatoarelor, de aceea este important să instalaţi  software-uri actual al sistemului de operare
 • Instalaţi şi activaţi software-uri anti-virus şi anti-spyware. În fiecare zi sunt create programe noi maliţioase, de aceea este important să aveţi anti-virus şi anti-spyware actualizate la zi.
 • Instalaţi un firewall. Un firewall va monitoriza informaţii de ieşire sau de intrare şi va bloca activitatea neautorizată sau suspicioasă a programelor.

Setarea actualizărilor automatizate în Windows XP

 1. Faceţi clic pe butonul Start
 2. Faceţi clic pe Control Panel
 3. Selectaţi pictograma Security Center
 4. Deschideţi  pictograma Automatic Updates
 5. Selectaţi Automatic. Puteţi programa Actualizările automate pentru orice moment al zilei .
 6. Faceţi clic pe OK.

Setarea actualizărilor automate în Windows Vista

 1. Deschideţi Windows Update apăsînd butonul Start. Apăsaţi  All Programs, apoi pe Windows Update.
 2. În panoul din stânga, faceţi clic pe Change Settings (Modifică setări).
 3. Sub Important updates, selectaţi  instalarea automată a actualizărilor (Install updates automatically) (recomandat).
 4. Sub Recommended updates, selectaţi  „Give me recommended updates the same way I receive important updates check boxapoi faceţi clic pe OK. Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastaţi parola sau furnizaţi confirmarea.

Setarea actualizărilor automate din Windows 7

 1. Deschideți Windows Update făcând clic pe butonul Start. Faceți clic pe All Programs, apoi pe Windows Update, sau în boxa de căutare, formaţi Update, şi apoi, în lista de rezultate, apăsaţi pe Windows Update.
 2. În panoul din stânga accesaţi Change Settings( Modifică setări).
 3. Sub Important updates (Actualizări importante), selectaţi Instalaţi actualizările automat (Install updates automatically) (recomandat).
 4. Sub Recommended updates (actualizări recomandate), „Give me recommended updates the same way I receive important updates check boxapoi faceţi clic pe OK, apoi apăsaţi OK. Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastaţi parola sau furnizaţi confirmarea.

Setarea actualizărilor automatizate în Apple Mac OSX

 1. Alegeţi System Preferences din meniul Apple.
 2. Alegeţi Software Update de pe panoul sistemului.
 3. Selectaţi  Check for updates check box.
 4. Selectaţi Descarcă actualizările automat check box.
 5. Închideţi fereastra Software Update.