Conferințe


Totalizări pentru “Moldova Cyber Week 2018”

Pe data de 29 Octobrie a fost dat startul, celui mai important eveniment regional, dedicat securității cibernetice „Moldova Cyber Week 2018”, care se desfășoară în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, la Chișinău, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.

„Moldova Cyber Week 2018” este primul eveniment de amploare, organizat de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC), care a reunit profesioniști în domeniul securității cibernetice, experți notorii din domeniu, reprezentanți ai sectorului public și privat, precum și reprezentanți ai mediului academic, pentru a discuta despre ultimele tendințe în domeniu, căile de răspuns la amenințările din spațiul cibernetic și regulile de comportament în mediul virtual.

Citește mai mult


Cyber Drill Alert pentru reprezentanții țărilor CSI și UE s-a desfășurat cu succes în Moldova

Între 21 și 23 noiembrie, a avut loc exercițiul regional de testare a abilităților de protecție împotriva atacurilor cibernetice, eveniment ce se încadrează în inițiativa „Joint Cyber Drill ITU – ALERT pentru Europa și regiunile CSI”, a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT), la nivel național fiind organizat de Î.S. Centrul de Telecomunicații Speciale din cadrul Cancelariei de Stat, în parteneriat cu Ministerul Economiei și Infrastructurii al RM, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) și cu sprijinul partenerilor: Universitatea Tehnică a Moldovei, Orange, IBM, BASS System, Centrul de Guvernare electronică, It-Lab, Moldcell și alte companii din sectorul privat.

Citește mai mult


Moldova se alătură campaniei europene de promovare a securității cibernetice în rândul cetățenilor

Securitatea cibernetică la nivel național, prin prisma provocărilor tehnice și de politică, de rând cu siguranța copiilor și adolescenților în mediul online vor fi puse în discuție pe 27 octombrie în cadrul Conferinței „CyberSec 2017”. Evenimentul este organizat în cadrul Lunii Europene a Securității Cibernetice 2017, cu genericul ”Uniți împotriva amenințărilor cibernetice” (European Cyber Security Month – ECSM)

Citește mai mult


Exercițiu cibernetic pentru persoane cu funcții de decizie din sectorul public și privat

În perioada 28-30 noiembrie, Î.S. „Centrul de telecomunicații speciale” a organizat în comun cu Iniţiativa Europeană pentru securitatea cibernetică (din Estonia) și cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) şi Ministerul Afacerilor Externe a Estoniei,primul Exercițiu cibernetic pentru persoane cu funcții de decizie din sectorul public și privat. Pe parcursul a trei zile, experți străini din Estonia, Olanda și Marea Britanie, împreună cu cei peste 40 de participanți din cadrul instituțiilor publice și private au fost implicați activ în vederea dezvoltării şi consolidării capacităţilor de a iniția decizii strategice în domeniul securității cibernetice la nivel național.

Citește mai mult


Conferința Internațională – ”Rolul Parteneriatului Public-Privat în domeniul securității cibernetice”

Pe data de 15 octombrie curent, s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Conferinței Internaționale în domeniul securității cibernetice – ”Rolul Parteneriatului Public-Privat în domeniul securității cibernetice”, organizată de Î.S. ”Centrul de telecomunicații speciale” cu sprijinul și participarea Ambasadei SUA din Moldova. Acest eveniment este parte a Lunii Securității Cibernetice și are drept scop consolidarea cooperării dintre sectorul public și privat, precum și intensificarea colaborării internaționale pentru o mai bună rezistență a securității informaționale în Republica Moldova în fața pericolelor din spațiul cibernetic.

Citește mai mult


Conferința Internațională organizată de CERT-GOV-MD, Întreprinderea de Stat „Centrul de Telecomunicaţii Speciale”

Miercuri, 15 octombrie 2014, în incinta Casei Guvernului a avut loc cea de-a 2-a ediție a Conferinței Internaționale „Securitatea Cibernetică în Moldova: Provocări, Tendințe și Soluții”. Evenimentul s-a desfășurat sub egida programului european „Luna Europeană a Siguranței pe Internet” și a analizat provocările, inițiativele și cele mai bune practici în domeniul securității informaționale. Scopul conferinței a fost de a reuni specialiști, cercetători, ingineri, oameni de știință, dezvoltatori de soluții, experți din domeniul securității cibernetice, pentru a le oferi posibilitatea de a stabili colaborări noi, și de a facilita cooperarea între mediul public şi privat.

Citește mai mult


Conferința Internațională organizată de CERT-GOV-MD, Întreprinderea de Stat „Centrul de Telecomunicaţii Speciale”

Acţiunea este organizată în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Diviziunea NATO, cu sprijinul informaţional al Centrului de Informare şi Documentare privind NATO din Republica Moldova şi face parte dintr-o serie de acţiuni dedicate Lunii Securităţii Cibernetice în Europa care are drept scop sensibilizarea asupra ameninţărilor cibernetice. Evenimentul a întrunit oficiali guvernamentali, experţi şi profesionişti TI din sectorul public şi privat. În cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte tehnologice şi legale ale securităţii cibernetice în guvern, precum şi au fost prezentate soluţiile din domeniul securităţii informaţionale, oferite de sectorul privat. Conferinţa dată a servit drept prilej pentru un schimb de experienţă şi a bunelor practici în ceea ce priveşte sensibilizarea şi informarea societăţii despre pericolele cibernetice, despre politicile şi implicarea guvernului în asigurarea securităţii cibernetice, precum şi nu în ultimul rînd a oferit posibilitatea de a examina soluţiile propuse de sectorul privat şi cel public în vederea consolidării eforturilor în domeniul securităţii cibernetice.

Citește mai mult