Totalizări pentru “Moldova Cyber Week 2018”

Cel mai de amploare eveniment dedicat în totalitate Securității Cibernetice și Tehnologiilor Informaționale, “Moldova Cyber Week 2018”, s-a încheiat cu succes. Evenimentul a reușit să adune peste 300 de participanți și 61 de speakeri din Moldova, Romania, Ucraina, Letonia, Olanda, Estonia, SUA și din regiunea CSI.

“Moldova Cyber Week 2018” și-a propus ca timp de 5 zile, participanții să afle toate tendințele în domeniul securității informaționale. Astfel, au fost organizate activități tematice, workshop-uri și scenarii în format Cyber Drill, care au avut drept scop prezentarea unor soluții eficiente de prevenire a atacurilor cibernetice, cunoașterea unor reguli de conduită în mediul online și stabilirea parteneriatelor la nivel regional și internațional. Un aport deosebit a fost adus și securității copiilor din Republica Moldova în mediul virtual.

Programul Conferinței din data de 29 Octombrie a reunit peste 40 de experți naționali și internaționali, care au participat în paneluri informative și sesiuni plenare, abordând subiecte de interes precum tendințe emergente în securitatea informatică, sisteme de control industriale pentru asigurarea infrastructurii companiei SCADA, schimbul de informații și parteneriatele public-privat, criminalitatea informatică și aplicarea legii, elemente indispensabile și Bazele Bitcoin, Blockchain și Contracte Smart.

Personalități notorii și-au exprimat convingerea că Republica Moldova se aliniază eforturilor globale, care se depun în vederea consolidării securității cibernetice, iar evenimentul “Moldova Cyber Week 2018” va spori dezvoltarea multidimensională a sferei IT.

În calitate de organizator al evenimentului, Serghei POPOVICI, directorul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică a punctat: “Prin organizarea unor astfel de evenimente, ne propunem drept scop consolidarea platformelor de dialog public-privat atât la nivel național cât și internațional. Prin eforturi comune și schimb de experiență vom organiza și în continuare seminare, training-uri și alte activități similare pentru o mobilitatea internațională sporită în domeniul securității cibernetice.”

„Moldova Cyber Week 2018” a fost organizat de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC), sub patronajul Cancelariei de Stat și al Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), Centrul de Excelență „Tekwill”, Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC) și Reliable Solutions Distributor.

Downlodează prezentări