Ghiduri

Ghid de securitate cibernetică pentru funcționarii publici

Scopul acestui ghid este de a familiariza funcționarii publici cu modul în care ar trebui implementate și folosite tehnicile, instrumentele și mecanismele de securitate astfel încât să fie respectate normele de securitate în rândul angajaților care asigurată securitatea informației în cadrul instituției.

Descărcați
Romana

Instrucțiunea privind combatere a virusului „CTB-Locker”

CTB Locker (Curve-Tor-Bitcoin Locker) reprezintă un software malițios de tipul ransomware al cărui scop este de a cripta fișierele stocate pe sistemul afectat (documente, fotografii, muzică, filme etc.) până la plata unei „recompense”. Scopul acestei instrucțiuni este de a ajuta administratorii de sisteme informaționale in vedere prevenirii infectării cu “CTB-Locker”, precum si stabilirea acțiunilor de restabilire a sistemelor afectate, recuperare a datelor si eliminare a infecției de pe calculatorul Dvs.

Descărcați
Romana

Instrucțiunea privind măsurile de prevenire a infectării sistemelor informaționale

Zi de zi, suntem expuși, atât acasă cât și la locul de muncă, la amenințări ce își au originea în spațiul cibernetic. În majoritatea cazurilor nici măcar nu suntem conștienți de acest lucru, sau dacă-l realizăm, nu reacționăm la aceste amenințări într-o manieră adecvată. Scopul acestei instrucțiuni este de a sprijini/ghida utilizatorii sistemelor informaționale in vedere aplicării masurilor de precauție întru prevenirea infectării stațiilor de lucru cu viruși informatici în timpul exploatării acestora.

Descărcați
Romana