Securitatea echipamentelor

18/05/2018

Protecția fizică a echipamentelor

Deşi există modalităţi de a asigura protecţia fizică a laptopurilor sau altor dispozitive portabile, nu există nici o garanţie că acestea nu vor fi furate sau pierdute. În timp ce furtul în sine este frustrant şi aduce multe incomodităţi, pierderea de informaţii ar putea avea consecinţe pe termen lung pentru afacerea Dvs. Dispozitivele portabile sunt destinate transportării uşoare de informaţii şi utilizării în afara biroului. Din aceste considerente sunteţi obligaţi  să asiguraţi dispozitivele, la fel şi informaţiile care se conţin în aceste dispozitive.

Sfaturi cheie:

  • Asiguraţi-vă că toate dispozitivele portabile sunt securizate cu parole. Totodată, asiguraţi-vă că parolele nu sunt notate pe dispozitiv sau pe o etichetă a acestuia.
  • Creaţi un registru al echipamentelor. Asiguraţi-vă că vor fi incluse monitoarele, dispozitivele portabile, imprimantele, scanerele etc.
  • Creaţi un registru pentru personal pentru eliberarea echipamentului. Efectuaţi  lunar auditutl acestui registru pentru a verifica ce echipament a fost returnat şi ce nu a fost returnat.
  • Elaboraţi un plan de acţiuni pentru cazurile de pierdere sau furt al echipamentului. Acest lucru va ajuta personalului să memorizeze ce acţiuni urmează de întreprins în astfel de cazuri.

Securizarea dispozitivelor

Dispozitive mobile, cum ar fi laptop-urile şi telefoanele mobile ar trebui să fie criptate şi protejate cu o parolă. Există diverse programe pentru a cripta hard disk-ul din calculator pentru împiedica accesarea acestuia în cazul furtului.

Securizaţi informaţiile dvs.

Criptarea este o conversie a datelor într-un cod secret pentru transmiterea datelor prin internet. Criptarea fişierelor vă asigura că persoanele terţe nu pot vizualiza datele chiar dacă au acces la dispozitiv. La moment sunt disponibile diverse produse comerciale pentru criptarea informaţiilor în reţeaua Dvs.

Puteţi achiziţiona un astfel de program pentru protejarea informaţiilor sensibile, cum ar fi proprietatea intelectuală, politicile companiei, datele confidenţiale etc. sau puteţi utiliza un program gratuit (open-source).

Elaboraţi un plan de acţiuni

  • Schimbarea tuturor parolelor a conturilor accesate anterior cu ajutorul dispozitivului dat
  • Anunţarea instituţiilor bancare şi/sau anularea cardurilor în cazul în care datele despre un card de credit sau alte informaţii financiare au fost stocate sau utilizate de pe dispozitiv
  • Raportarea poliţiei şi companiei de asigurări, cât mai curând posibil.